Социалното министерство отпуска средства за детски градини на работното място

Share This:


Работодатели ще могат да кандидатстват по проект на социалното министерство за създаване на безплатни занимални за децата на работното място на родителите. Идеята на МТСП бе представена от зам.-министър Зорница Русинова в ефира на Нова тв.

Бюджетът на новата услуга е 15 милиона лева. По разчет на социалното ведомство парите ще стигнат за изграждане на детски центрове в около 200 фирми. Идеята е родителите да могат да се възползват от услугите на детския център целодневно или почасово, както и по време на ваканциите на учениците.

За нас това е добър стимул и може би индиректно ще повлияе и на темата за фалшивите болнични, коментира Русинова.

Подобна занималня, макар и частна, вече работи в сградата на КНСБ. Грижи се полагат за около 50 деца, за които е осигурено хранене и подготовка на домашните, разказва Нова тв.

Работното ни време е съобразено със самите служители. Идвайки на работа те са спокойни, може да си оставят детето и след това да си вършат работните задължения, разказва Спас Кръстев, управител на детски център.

Парите за новата програма ще отидат за оборудване на занималните и заплати на педагозите за една година. При успех на проекта се предвижда той да бъде продължен.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com