Социалистите в Тутракан отбелязаха Деня на будителите

Share This:


По традиция Общинският съвет на БСП – Тутракан отбеляза тържествено Деня на народните будители. “На този ден отдаваме почит на родолюбивите просветители. В годините на робство и безправие, те са отваряли очите на българите за светлината на буквите и знанието, за нашето славно минало. Народните будители са светъл пример за нас.” – отбеляза в словото си към присъстващите Данаил Николов, общински председател на БСП в Тутракан.

На срещата присъстваха поети, учители, историци, общественици от Тутракан и региона. Лично творчество, история и музика представиха тутраканските будители Ценка Бойчева, Михаил Слободанов, д-р Стоянка Димова, Димитрина Рашева, Румяна Капинчева, Петър Бойчев – директор на Историческия музей в крайдунавския град, Антония Камбурова, Даниела Кръстева и младежите от танцов ансамбъл при НЧ “Н.Й.Вапцаров”.

“На днешния ден се вглеждаме към най-светлите имена на българското духовно минало и настояще. Народните будители са светъл пример за нас. Те са ни завещали своята смелост и честност, своята дълбока любов към отечеството. Поклон и към вас съвременни будители на Тутракан”. – се обърна към присъстващите Вяра Емилова – член на ИБ на БСП.
Поздрав към присъстващите отправи и Лиляна Димитрова – председател на Обединението на жените социалистки в крайдунавския град.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com