Служители на ОДМВР-Силистра задържаха престъпна група, занимавала се с нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи

Share This:


Полицейските действия по неутрализиране на групата, която е действала в още три области в страната, са координирани от служители на ГД „Национална полиция”

 

Престъпна група, занимавала се с нелегален внос на МПС от страните на Европейския съюз и САЩ – обекти на кражби и застрахователни измами, както и с изготвяне на неистински документи е задържана при специализирана полицейска операция на служители на ОДМВР-Силистра. Арестите са резултат от предварителна работа и оперативно-издирвателни действия по случая.

На 22 март след разрешение на Районен съд – Силистра са предприети процесуално-следствени действия в няколко населени места на територията на област Силистра и областите Русе, Варна и Хасково. Цялостната дейност по неутрализиране на групата е координирана от служители на ГД „Национална полиция”.

В имоти, собственост на 55-годишния силистренец И.Д., са открити четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация. Намерени са също така голям брой неистински документи – стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и др. Открита и иззета е специализирана техника за изготвяне на свидетелства за регистрация на МПС, ламинираща техника, компютърна и офис техника.

При претърсвания в домовете на други пет лица от Силистра – П.Д. (24 г.), Б.Б. (36 г.), М.Л. (58 г.), Р.Р. (51 г.) и П.П. (29 г.), гравитиращи около 55-годишния И.Д., също са намерени голям брой неистински документи, основно свързани с МПС, регистрационни номера, копия на лични документи, компютърна техника и консумативи.

В хода на полицейското разследване били установени други четири лица, съпричастни към престъпната дейност – В.О. (47 г.) и П.М. (40 г.) от Русе, С.М. (57 г.( от Димитровград и Е.Е. (41 г.) от Варна. В домовете им е извършено претърсване и са иззети множество неистински документи, както и луксозен автомобил „Рендж Ровър Спорт”, обект на посегателство от територията на София.

И.Д., който има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за подобна дейност, е задържан с постановление на прокуратурата за срок до 72 часа.

Работата по изясняване на случая и установяване и на други лица, съпричастни към дейността на групата, продължава. Образувано е досъдебно производство.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com