След протестите и блокадата на ГКПП-Силистра, тръгна подписка срещу тировете. Общински и държавни власти все още не реагират

Share This:


Повече от 800 подписа са събрали жители на Силистра в знак на протест срещу трафика на тировете и паркирането им по улици в дунавския града, преди да преминат през местния Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/.
Това съобщи по време на заседание на Общинския съвет в областния град Красимира Енгьозова, която е председател на създадения инициативен комитет.
Жители, които живеят в засегнатите от тираджийския тормоз силистренски квартали, бяха дошли на поредната сесия на местния парламент заради предвидената в дневния ред точка за създаване на временна комисия за подпомагане на решаването на възникналия проблем. Такава комисия обаче днес не бе създадена и дискусиите се отложиха за следващо заседание.
В случая става дума за улици, които са част от националната пътна мрежа и по които се стига до ГКПП. Усиленият трафик създава редица неудобства на живеещите в тази част на града и е необходимо решение за извеждането му от населеното място.
През последните два месеца гражданите протестираха два пъти с искане за решаване на проблема. Уведомени са ресорните министерства и агенции в България.
Но до този момент от общинска и държавна власт все още няма никаква реакция за решаване на проблема, която да спаси бедстващите жители от засегнатите квартали в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com