След края на договарянето със Здравната каса в Силистра: За пръв път в болницата ще сменят тазобедрена и колянна става

Share This:


За пръв път Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра ще изпълнява клинична пътека за смяна на тазобедрена и колянна става. Това е една от 169-те клинични пътеки по договор с Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ в дунавския град /На снимката/. Това стана известно след края на договарянето.
Болницата в силистра ще изпълнява 8 нови за лечебното заведение клинични пътеки. Сключени са договори и за извършване на 19 амбулаторни и 3 клинични процедури.
Тутраканската болница ще изпълнява 82 клинични пътеки и 8 амбулаторни процедури, а болницата в Дулово ще лекува пациенти по 48 клинични пътеки и 10 амбулаторни процедури. Първична извънболнична медицинска помощ ще изпълняват 57 общопрактикуващи лекари.
По разпоредбите на националния рамков договор за дентални дейности с РЗОК в Силистра работят 66 индивидуални изпълнители на дентална помощ и една групова практика, обединяваща двама стоматолози. Изпълнителите на специализирана медицинска помощ, сключили договор с РЗОК, са 50. Подписани са един договор с Диагностико-консултативен център, в чийто състав работят 18 специалисти, три договора с медицински центрове – един от Тутракан с трима специалисти и два от Силистра, от които един с 22 специалисти в състава си, а вторият – с четирима. Договор подписа и Групова практика по пакет хирургия с трима специалисти. Медико-диагностична дейност, заплащана от Здравната каса, ще изпълняват девет лаборатории.
24 са аптеките, които предоставят лекарствени средства, напълно или частично заплащани от Здравната каса. В община Тутракан те са четири, в община Дулово – три, в общините Алфатар и Главиница – по една. В общините Кайнарджа и Ситово няма аптеки, работещи със Здравната каса.
За здравноосигурителни плащания през 2015 година Районната здравноосигурителна каса в Силистра е платила общо 29 963 118 лева. Най-много – 13 135 293 лева – са за оказана болнична помощ. На второ място е разходът за лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, възлизащ на 9 622 049 лева. За първична и специализирана извънболнична медицинска помощ РЗОК в Силистра е платила общо 5 158 105 лева, а за дентална помощ – 1 342 804 лева. Стойността на медико-диагностични дейности, поети от РЗОК в Силистра, възлиза на 679 495 лева.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com