След консултациите: ГЕРБ-Силистра ще посочи председател на РИК за предстоящия предсрочен парламентарен вот

Share This:


Представители на ръководствата на представените в 43-ото НС партии и коалиции от област Силистра се събраха на консултации при областния управител Стоян Бонев за формиране на състава на Районната избирателна комисия /РИК/за 20-и избирателен район Силистра, съобщиха от областната управа в дунавския град. Оттам поясниха, че комисията ще се състои от 13 души – един председател, двама зам. председатели, един секретар и 7 членове.
В срещата участваха представители на партия ГЕРБ, която на базата на представителството си в досегашния парламент в състава на РИК-Силистра ще разполага с 4 квоти, Коалиция „БСП Лява България“ и Партия ДПС ще са с по 2 квоти, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Партия „Атака“, Коалиция „България без цензура“ и „АБВ“ – по 1 квота.
Решено бе председателят на РИК-Силистра да бъде от ГЕРБ, зам. председателите – от Коалиция „БСП Лява България“ и „ДПС“, секретарят от Реформаторския блок, а членовете от Патриотичния фронт, „Атака“, Коалиция „ББЦ“ и „АБВ“.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com