Силистренци, чийто живот е превърнат в кошмар от тирове, блокираха за втори път местното ГКПП

Share This:


Граждански протест срещу трафика на тировете и паркирането им по улици в дунавския град, преди да преминат през местния Гранично контролно-пропусквателен пункт /ГКПП/, бе организиран тази вечер в Силистра. Това е вторият поред протест на живеещите в околните квартали в рамките на един месец. Недоволните добруджанци блокираха за 2 часа входа към ГКПП-Силистра. Улиците, по които се движат или паркират тировете, са част от републиканската пътна мрежа. Камионите обаче превърнаха живота на живеещите в околните квартали в кошмар, поради което силистренци излязоха за втори пореден път на протест с блокада на ГКПП.
От пролетта на тази година на ден преминават над 170 тира, 250 леки автомобили и над 1000 души през ГКПП – Силистра. Усиленият трафик създава редица неудобства на живеещите в тази част на града и е необходимо решение за извеждане на трафика от населеното място.
Според Веселин Георгиев – един от организаторите на протеста, гражданите настояват за работна среща между кметовете на Силистра и съседния румънски град Кълъраш с участието на общински съветници, за да се обсъди възможността за изграждане на седем километров пътен участък по брега на Дунав до фериботния комплекс в Силистра, който сега не работи.

Преди дни депутатът от АБВ Георги Кючуков зададе въпрос от парламентарната трибуна по темата:

2_001Отговорът:

 

otgovor_silistra


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com