Силистренци могат да сменят личния си лекар до края на декември


Тази публикация е прочетена 1036 пъти!

До 31 декември лицата, желаещи да сменят своето джипи, могат да направят това, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар. За да направят промяната желаещите трябва да подадат при новоизбрания лекар попълнен и подписан формуляр за постоянен избор, придружен от здравноосигурителната си книжка.
В град Силистра Формулярът може да се закупи от книжарница „Тибо”, но може да бъде разпечатан и от сайта на Националната здравноосигурителна каса. Включването в пациентната листа на новоизбрания лекар се извършва служебно в Здравната каса. Не е необходимо хората да посетят и да се отписват от досегашния си личен лекар.
Изборът на общопрактикуващ лекар е свободен и личен, само за лицата под 18 години се прави от родител или настойник. Това се удостоверява със саморъчното подписване на регистрационната форма. Коректното и точно вписване на личните данни при попълването на регистрационната форма, както те са записани в личната карта, е от голямо значение. Грешки могат да станат причина новият избор да не се осъществи.
Новоизбраният общопрактикуващ лекар, от своя страна, трябва да впише в здравноосигурителната книжка на лицето, което го е избрало, своите данни: адреса на практиката и телефон за връзка с него.
През месец юни тази година общо 1 590 лица от Силистренска област са се възползвали от правото да сменят общопрактикуващия си лекар, а през месец декември 2016 година – 2 003.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com