Силистренци в международен проект за социално предприемачество

Share This:


На 18.04.2018 г. в Силистра бе проведено първото събитие на представители на Русенски университет „Ангел Кънчев” по проект на тема „Съответствие и оценка на обучението по социално предприемачество с европейските системи в професионалното образование (ECVET/EQF/NQF)”. Събитието се проведе в рамките на проект „Иновативни професионални обучения по предприемачество-INNOVENTER” и е първата от редица срещи, които са в процес на планиране.

В Силистра следващата е през м. май т.г., а подобни ще има още в Русе и Разград). Те ще бъдат свързани с представяне на резултатите по проекта, подготовка за предстоящите обучения по социално предприемачество и самите обучения. Същността на проекта се състои в създаване на учебна програма по социално предприемачество и учебни модули към нея.

В тази връзка, на събитието се разгледаха изискванията ECVET/EQF/NQF, които са важни за акредитация на учебната програма. Проектът се стреми да достигне до ученици, които изучават бизнес мениджмънт или икономически дисциплини, до преподаватели в училища с икономическа насоченост; до обучители на предприемачески теми в центрове за професионално обучение, до предприемачи и собственици на бизнес; до социални предприятия и местни власти,  и др.

В крайдунавския град на встъпителната среща присъстваха представители на разнообразни организации (ПГСУАУ „Атанас Буров, Коалиция от НПО „ДЕЛТА”, СНЦ „Европейски компас”, Група „Младежка банка”, Група „Майките на Силистра”, Асоциация „Диабет”, Ротари клуб Силистра, земеделски производител, ОбС Силистра, „Контрол” ЕООД, РДТПО Силистра и др.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com