Силистренският театър с премиера на най-новата си пиеса, но от 18.00 часа заради зимата


Тази публикация е прочетена 27443 пъти!

Силистренският драматично-куклен театър ще представи най-новата си пиеса от репертоара за възрастни – “Емигрантска мечта” от хърватския драматург Мате Матишич, съобщи директорът на културната институция в дунавския град Златина Станева.
Премиерата е насрочена за 16 януари от 18.00 часа, поясни още Станева. Режисьор на спектакъла отново е Васил Василев, познат на театралната публика край Дунав и като постановчик на хитовата комедия от репертоара на театъра “Търси се нов съпруг” от Миро Гавран, която бе изиграна за пръв път в България тъкмо на силистренска сцена. Васил Василев беше зам. министър на културата в кабинета “Орешарски”, по чието време бе възстановен силистренския драматично-куклен театър, а сега е директор на театъра в Плевен.
“Обичайната практика в България е представленията за възрастни да са с начален час 19.00 часа, но заради сложната зимна обстановка в град Силистра преценихме премиерата на “Емигрантска мечта” да е с начален час 18.00 часа”, обясни Златина Станева. Тя допълни, че в пиесата са ангажирани актьорите Станислав Георгиев и Александър Павлов. Следващото представление на “Емигрантска мечта” е насрочено за 19 януари, а цените на билетите са 8 лева.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com