Силистренският театър с безплатни спектакли за ученици


Тази публикация е прочетена 2465 пъти!

Драматично-кукленият театър в Силистра е готов да се включи в програмата за безплатни постановки, които да показва пред ученици. Те са част от подписаното споразумение между министерствата на образованието и на културата. Чрез него всяко училище ще може да кандидатства с по един проект на стойност 2500 лв., като финансирането е от бюджета на просветното ведомство. Според Златина Станева, директор на театъра в дунавския град, тази стъпка е особено важна за образованието на подрастващите. 

“Имаме спектакли за най-малките на образователна тематика. Имаме спектакли за разделното сметосъбиране, за пожарната безопасност, за здравословното хранене. Имаме спектакъл за наркопревенцията “Откога те чакам”, който е насочен към ученици над пети и шести клас. Започнахме работа и по друг спектакъл, който се казва “Забавно училище”, посочи тя. 

Според директора на силистренския театър Златина Станева, трябва да се заложи на българската класическа драматургия, която да се представя пред учениците. 

Споразумението за безплатния театър влиза в сила от новата учебна година, а до 10 май се приемат проектите на училищата в страната за участие в него, информират от радио Шумен.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com