Силистренският театър представи премиерата на най-новата си пиеса – “Емигрантска мечта”


Тази публикация е прочетена 1776 пъти!

Силистренският драматично-куклен театър представи снощи премиерата на най-новата си пиеса от репертоара за възрастни – “Емигрантска мечта” на хърватския драматург Мате Матишич. Режисьор е Васил Василев, познат на театралната публика от крайдунавския град и като постановчик на комедията “Търси се нов съпруг” от Миро Гавран. В новата пиеса участват актьорите Станислав Георгиев и Александър Павлов, а следващото представление е насрочено за 19 януари от 19.00 часа.
През тази година Драматично-кукленият театър в Силистра ще постави акцент върху Балканската драматургия, съобщи директорът на театъра Златина Станева. В средата на февруари започва репетиции на пиесата “Хайде, душко, убий ме” от Азис Несин с македонския режисьор Мирослав Петкович. През април трябва да бъде завършен проект с Йосиф Сърчаджиев за пиесата “Вражалец” на Ст. Л. Костов.
Не са забравени и най-малките зрители. През май е насрочена премиерата “Работна мецана” на Леда Милева с режисьор Теодора Попова. Планира се и поставянето на пиесата “Ряпа, ама тиква – генно модифицирана приказка” – пиеса от Румен Николов, която се прави за пръв път в България. В репертоара на силистренския театъра има 28 драматични и куклени заглавия, които се играят. За пет години театърът е участвал в 15 международни фестивали.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com