Силистренският театър подарява представление на лекари за празника им, представя целия си репертоар през април

Share This:


Драматично-кукленият театър в Силистра ще подари на всички лекари и здравни работници по случай 7 април – Световния ден на здравето, безплатно представление на най-новата пиеса от своя репертоар – комедията „Хайде, душко, убий ме” от известния турски писател и драматург Азис Несин, съобщават от управата на културната институция.
Оттам припомниха още, че този своеобразен и емоционален подарък за силистренските лекари и здравни работници се прави вече втора поредна година. През 2016 година театърът подари безплатно представление на друга комедия – „Търси се нов съпруг” от хърватския драматург Миро Гавран.
Представлението за всички лекари и здравни работници ще е на 5 април от 19.00 часа, уточниха от ръководството на силистренския театър.

***

Театърът ще изиграе за своите зрители в навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово /Великден/ през април всички пиеси от репертоара си за възрастни, съобщи директорът на крайдунавската културна институция Златина Станева. Тя поясни, че и сега почитателите на театралното изкуство в Силистра ще могат да се възползват от станалата вече популярна инициатива – „С един билет – три представления”.
Първото представление е насрочено на 10 април, когато силистренският театър ще изиграе пиесата „Емигрантска мечта” от хърватския драматург Мате Матишич. На следващия ден – 11 април, зрителите ще могат да гледат най-новото заглавие от репертоара на Храма на Мелпомена – комедията на Азис Несин „Хайде, душко, убий ме”, на 12 април – комедията „Търси се нов съпруг” от Миро Гавран, която се поставя за пръв път в България. Театралният салон на силистренския театър през месеца продължава на 18 април с представление на друга комедия от репертоара – „В старо село накрай света” от Недялко Йорданов и ще завърши на 19 април със спектакъла „46 крачки” от Орлин Дяков.
От ръководството на Драматично-куклен театър-Силистра поясняват още, че всеки зрител, закупил един билет от 10 лева за три представления има правото на избор на заглавието на пиесата, която предпочита да гледа. Всички представления са с начало – 19.00 часа.
Билети при касата на Драматично-куклен театър-Силистра /Бивш Куклен театър/ всеки ден от 9.30 до 17.30 без събота и неделя.
За информация – телефони – 086/83 18 10, 0879/69 88 26 и 0879/69 88 37


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com