Силистренският съд потвърди глоба по 1000 лева за нарушители в резервата “Сребърна”

Share This:


Персонални глоби в размер на 1000 лева са наложени на две физически лица, които са осъществили навлизане и преминаване с автомобил в Зона Б на Поддържан резерват „Сребърна“, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОС/ в Русе. Оттам уточняват, че нарушителите са установени по дигата между двата шлюза на захранващия канал на езерото „Сребърна”. След проведените съдебни процедури наказанията са потвърдени от Административния и Районен съд в Силистра.
Нарушението е констатирано в началото на април, миналата година. При акция на компетентните органи – служители в отдел „Рибарство и контрол – Централен Дунав“ при Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), съвместно с Гранично-полицейски участък – Силистра при Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе, е констатирано навлизане в зона с ограничения на превозно средство, в което са намерени чували с риболовни мрежи и риба.


Comments

comments

Един коментар за “Силистренският съд потвърди глоба по 1000 лева за нарушители в резервата “Сребърна”

  • 07.02.2017 в 13:00
    Permalink

    А дали някога ще прочетем следната новина:
    Заловени са бракониери в “Сребърна”. Конфискувани им са мрежите, както и автомобилът, и им е наложена глоба от по 20,000 лв.”

    След няколко такива новини, няма да има бракониери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com