Силистренските социалисти се включиха в тържественото отбелязване на 140-годишнината от Освобождението на Силистра от османско робство

Share This:


На днешната дата преди 140 години Силистра е освободена от османско владичество. Сутринта в Катедрален храм „Св. Св. равноапостоли Петър и Павел“ се проведе служба, отслужена от отци от Доростолска епархия начело с Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий.

На паметната плоча на ул.”Хан Омуртаг”, където са посрещнати руските войски в крайдунавския град – един от първите, освободени след руско-турската освободителна война 1877-1878 г., бяха положени венци и цветя от Георги Кирилов -председател на ОбС на БСП – Силистра , Димитър Тодоров – председател на Младежкото обединение в БСП, от Обединението на жените социалистки и Обединението на ветераните в БСП.

Венци и цветя бяха поднесени от и областния управител, от народни представители, от Общински съвет Силистра, от община Силистра, от политически партии, както и от групи съветници, представени в ОбС Силистра, от Руски клуб Силистра и от различни обществени организации, както и от граждани.

Слова произнесоха кметът на Силистра Юлиян Найденов  и Боян Байтов – председател на Общонародна фондация „Хросто Байтов”, правнук на генерал Байтов.

Вечерта ще се състои среща на членовете на Общинския клуб „Христо Байтов”  и общинския комитет „Васил Левски”.

 

 

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com