Силистренска област на 25-то място в страната по средна работна заплата за септември

Share This:


Област Силистра заема 25 място в страната по показател средна брутна месечна заплата в края на третото тримесечие на тази година, съобщиха от регионалната статистическа служба в областния град. От предоставената информация става ясно, че средната брутна месечна работна заплата през юли, тази година, в област Силистра е била 730 лв, за август – 709 лв., и за септември – 744 лева. Най-висока средна месечна работна заплата през този период са получавали в областите София (столица) – 1 405 лв., Стара Загора – 1 011 лв. и Варна – 992 лева.
Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември в област Силистра се е увеличил с 9.9 процента спрямо същия период на миналата година, като те достигат 23.2 хиляди души. Спрямо края на второто тримесечие на 2017 година в обществения сектор има намаление на наетите лица с 0.2%, а в частния сектор има увеличение с 14.9%.
Данните са получени от тримесечното наблюдение на наетите лица, отработеното време, средствата за работна заплата и други разходи за труд, допълват от статистическата служба в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com