Силистренската фондация “Бъдеще-2008” посети българите в Румъния за 24 май и ги дари с книги и учебници

Share This:


Представители на единствената в България неправителствена организация, която помага на православните етнически българи в Румъния, за да могат да си запазят културната идентичност – силистренската фондация „Бъдеще-2008“ се завърнаха от поредното си посещение при своите сънародници в Румъния, съобщи председателят на организацията Ивайло Ангелов. Този път поводът за визитата им бе отминалия 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
В Румъния представителите на фондация “Бъдеще” са посетили град Попещ-Леордени, където са се срещнали с хора с български произход, от скоро изучаващи български език под формата на неделно училище.
“По случай 24 май подарихме на изучаващите там български език различни материали – като разговорници и книги, които да им помогнат в процеса на изучаването на нашия език, както и български знамена”, разказа председателят на фондацията Ивайло Ангелов. По думите му, освен в Попещ-Леордени те са посетили и седалището на Демократичния съюз на българите в Румъния в Букурещ и са участвали в програма, организирана по повод 24 май.
“В програмата се включиха ансамбъл за народни танци от община Ценово, Свищов, както и 4-ма младежи от състава за български фолклор “Босилче” към културния дом в българския квартал “Матей Воевод” на град Търговище /Румъния/.  Те пяха и танцуваха български песни и хора. Беше изнесена и кратка лекция, посветена на Светите братя Кирил и Методий от професор Григор Григоров – преподавател по български език в Букурещкия университет”, каза в заключение Ивайло Ангелов.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com