Силистренската библиотека обогати фонда си с нови 2500 заглавия


Тази публикация е прочетена 1764 пъти!

В читалнята на втория етаж в Регионалната библиотека Партений Павлович” в Силистра уредиха кът с част от новите й книги, набавени през изминалата 2016 г. В случая това са около 20 интересни заглавия като „Златна книга на българските икони 9-19-ти век”, „Свети Георги Победоносец”, „Наука за Земята”, „Бизнес комуникации”, „Детска невропсихология” и др.
През миналата година библиотеката се сдоби с нови 3278 тома, включващи 2500 заглавия /по няколко екземпляра от всяко/ и 319 аудио и видеодискове. От тях 1440 тома са закупени с нейни собствени средства, възлизащи на над 15 000 лева, а останалите са й подарени от различни граждани и фирми. От своя страна стойността им е почти същата, така че силистренският Храм на книгата е обогатил фонда си за над 31 000 лв.
За пръв път този век библиотеката успява да отдели от бюджета си толкова пари за нови книги, подчерта директорът й Даниела Недялкова. Досега годишно фондът се е допълвал с нови издания за около 5000 лв. Става дума за научна и художествена литература, продукт на водещи наши издателства, плюс някои по-търсени периодични издания. Всички те са на разположение на читателите, които могат да ги видят на място или да си ги заемат за вкъщи, каквато е процедурата.
От силистренската библиотека са особено признателни на дарителите, спомогнали фондът им да се увеличи чрез постъпването на въпросните бройки. Затова им изказват своите специални благодарности, пожелавайки им все така да работят на полза роду, споделиха оттам.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com