Силистра сред 14 области, одобрени за “ВиК”-проекти на обща стойност над 38 млн. лева

Share This:


В края на март в Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ са подписани четири договора на обща стойност 38 929 950 лв. за подготовка на регионални прединвестиционни проучвания (РПИП) за ВиК проекти в 14 области. Това стана известно по време на работна среща във връзка с изготвянето на регионално прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация на обособената територия в обхвата на област Добрич. Целта на тези проучвания е да се осигури интегриран подход при планирането и инвестиции за бъдещото развитие на ВиК отрасъла.
Избраните изпълнители трябва да подготвят регионални инвестиционни ВиК проекти, формуляри за кандидатстване за европейско финансиране с всички необходими приложения и анализи, както и идейни проекти за линейната ВиК инфраструктура. С тях ВиК операторите ще могат да кандидатстват за финансиране от ОП “Околна среда 2014-2020”. Формулярите за кандидатстване се очаква да бъдат готови през есента на 2017 година.
Фирмата консултант ДЗЗД „Уотър Дизайн – БКО” ще подготви РПИП за водните територии на областите Добрич, Силистра, Варна и Русе, като общата стойност на този Лот е 6 854 130 лв. без ДДС.
Проектът за подпомагане на ефективността, управлението и регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК се изпълнява от МРРБ с финансовата подкрепа на ОП “Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансиран от Европейския съюз.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com