Силистра се представи достойно на финала за икономично шофиране на “Волво” с единствената жена, международен шофьор, сред участниците

Share This:


Силистра се представи достойно на поредното издание на традиционното състезание по икономично шофиране на камиони Volvo Trucks.
Общо 16 тираджии от цяла България достигнаха до финала, който се проведе край Бургас. За пръв път сред финалистите имаше и представител на Силистра – 42-годишната Десислава Йорданова. /В средата на снимката/ В крайното класиране тя зае авторитетното 9-то място. Десислава Йорданова бе и единствената жена – международен шофьор в иначе суровата и мъжка професия. Майката на две деца работи в силистренската фирма “Stefanov LTD” заедно със съпруга си Йордан Йорданов. Семейството кара “Волво”.
Регламентът на финалния етап на състезанието беше строго определен маршрут в реални пътни условия, който трябва да се измине с най-нисък разход на гориво, но същевременно водачите трябва да се вместят и в определено време. Десислава се е справила блестящо и не е “влязла” в преразход с горивото и е успяла да се вмести във времето. Деветото й място е най-вече заради това, че класираните преди нея тираджии също са успели да спазят правилата и изискванията на финалния тур.
Тазгодишната надпревара стартира на 10 май в Благоевград. За първи път се проведоха и допълнителни предварителни кръгове в големи транспортни компании, като така беше дадена възможност на техните международни шофьори също да се включат, без това да нарушава работния им график. Резултати бяха отчетени на база данните от интелигентната система за управление на автопарка Dynafleet и обхващаха периода март-април 2016 г. В цялата надпревара са участвали рекорден брой тираджии от цялата страна – 944, като само 16 от тях са били класирани за финала, сред които и силистренката Десислава Йорданова.
Любопитното в случая е, че почти всички участници са имали над 20 години стаж по пътищата в Европа, докато Десислава кара тир по-малко от година.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com