Силистра и 70-милионната китайска провинция Хъбей ще подпишат споразумение за сътрудничество

Share This:


Споразумение за сътрудничество предстои да подпишат община Силистра и китайската провинция Хъбей. През месец декември 2016 г. в крайдунавската общинска администрация е получено официално писмо от НСОРБ, в което е представено предложение Хъбей за сключване на споразумението, съобщиха от пресцентъра на общината.
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов е изпратил потвърждание, което е парафирано и от областния управител Стоян Бонев. Община Силистра, съгласно предварителните изисквания, изпрати и презентационни материали за културно-историческото наследство на Силистра, за възможностите за туризъм, за сферите на сътрудничество в Проект за меморандум.
Предстои първа среща между представители на двата града Силистра и Хъбей, която според предварителната информация ще се проведе в България.
Припомняме, че Силистра вече има споразумение с японската провинция Сакурагава. Китайската провинция Хъбей се намира в североизточната част на страната. Името и означава “на север от реката”. Провинцията е с население от 70 милиона жители. В Хъбей се отглеждат памук, зърнени култури, лозя, има големи залежи от желязо и въглища. Хъбей се намира на източната част на Великата китайска стена, съдето се намира и курортът Бейдайхъ и гробниците на императорите Цин и Дзунхуа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com