Силистра в дъното на класация по заплати в страната

Share This:


Все по-голяма разлика в заплатите в страната като заплащането в София е в пъти над това от други области.„Средностатистическият жител на София живее със стандарта на покупателна способност на средностатистическия европеец”, коментира пред Нона ТВ Явор Алексиев от Института за пазарни изследвания.
“В София доходите са близо два пъти по-високи от тези в област Видин и тяхната структура е много по-благоприятна. Над 60% от доходите на домакинствата в София идват от работна заплата, а не от помощи и пенсии”, уточни той.
Той коментира и данните някои области в страната. „В Смолян има добро ниво на заетост и много висока икономическа активност. Това обаче е областта с най-негативен механичен прираст т.е повече хора напускат, отколкото се заселват там всяка година”, обясни той.
„Разград и Силистра до голяма степен вече споделят социално-икономическото ниво на развитие на Видин и Монтана, там има голяма структурна безработица“, каза още той.
„В Кърджали имаме голям проблем – не знаем колко хора живеят в Кърджали. Ако вземете данните за здравноосигурените хора и данните за населението и ги сравните, ще видите, че 105% от хората са здравноосигурени, което няма как да истина”, добави той.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com