Светофарът с КПП-то на входа на Силистра заработи. Тировете вече чакат реда си извън града


Тази публикация е прочетена 5781 пъти!

Ситуацията с преминаващите по улиците на Силистра тирове, които тормозеха повече от година жителите от кварталите край местното ГКПП, като че ли започва да се нормализира. Вече заработи дългочаканият полицейски пункт на входа на града, където още преди месеци беше монтиран специален светофар, контролиращ трафика на тировете до влизането им в Румъния.
Будката на входа на града е поставена от общината в Силистра. Тя е оборудвана с най-необходимото и захранена с електричество за отопление на полицейския пост, който денонощно ще следи за спазване на червения сигнал на светофара. Именно неспазването му водеше до колоните от тежки автомобили в жилищния квартал на Силистра, предизвикали гражданското недоволство и ежемесечните протести. Ден преди реалните действия на местната власт да станат факт силистренци отново алармираха медиите за тираджийския тормоз.
Тировете вече чинно изчакват реда си извън града и след зеления сигнал те преминават транзит до ГКПП-Силистра. Полицейският служител също вече следи за спазването на реда и координира действията с колегите си на границата.
В същото време обаче шофьорите коментират, че макар и проблемът вече да не засяга жителите на Силистра, той ще се прехвърли на пътните отсечки извън него. Подстъпът към граничния пункт е само един двулентов път, чието ляво платно ще се запълва с камиони в продължение на километри, както често се случваше и досега. Ще се налага излизащите и влизащи превозни средства дълго да карат в насрещното движение, което може да предизвика инциденти. Особено невралгични са завоите по пътя, които при предстоящите зимни условия няма да могат да се чистят качествено. Извън града няма никакви условия за дълъг престой – тоалетни и кошчета за боклук. Шофьорите няма да имат достъп до магазини за храна, вестници, кафе.
Както и силистренци предлагат вече месеци и водачите, на които също не им е лесно да висят по пътищата, предлагат да бъде пуснат в експлоатация граничния пункт край Кайнарджа или отново да заработи фериботният комплекс.

Алексей МИНЕВ


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com