Световната волейболна лига с нов формат през следващия сезон

Share This:


Световната волейболна лига ще има нов формат през следващия сезон. ФИВБ се отказва от системата с 36 отбора, разделени в три дивизии. Догодина ще има само един турнир с 16 отбора.
След напускането на Рубен Акоста като президент на ФИВБ през 2008-а година приходите в най-комерсиалния турнир в света на волейбола паднаха многократно. През тази година рекламодателите практически изчезнаха и това накара международната федерация да предприеме драстични мерки.
Федерациите на 12 държави ще сключат 7-годишни договори с ФИВБ, с които ще гарантират определени приходи. Това са: САЩ, Бразилия, Италия, Полша, Сърбия, Франция, Германия, Русия, Иран, Китай, Аржентина и Япония. Китай и Япония играха през този сезон във второто ниво.
Германия дори се класира на трето място в трета дивизия. Италия се спаси от отпадане, така както се случи преди два сезона с Русия.
България, Австралия, Канада и Южна Корея ще допълнят участниците през следващия сезон. Тези четири отбора ще имат място в лигата за една година. За 2019-а те ще трябва да кандидатстват наново и могат да бъдат заменени от други. Белгия, която досега игра в първа дивизия няма да участва.
Мачовете ще бъдат увеличени. Ще се играе 5 седмици в групи от по 4 отбора, като целта е всеки отбор да играе с всеки по минимум един път. Тази година България се срещна с Аржентина и Бразилия по два пъти, а в същото време не игра с Италия, Иран, САЩ и Белгия.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com