Руски учени предлагат система за осветяване на земната повърхност


Тази публикация е прочетена 1616 пъти!

Специалисти от Ракетно-космическата корпорация “Енергия” предлагат да бъде създадена орбитална система за осветяване на земната повърхност със слънчева светлина, предаде ТАСС.
“Системите за орбитално осветяване на земната повърхност ще могат да увеличат продължителността на деня и да променят спектъра на светлинния поток”, се казва в доклад на специалистите. “Те са изградени на базата на космически апарати рефлетори с отражатели.”
В доклада се посочва, че ще бъдат разгледани проблеми, свързани с експлоатацията на подобни спътници, безопасното им функциониране, спектърът на светлинния поток, отразен от различни метални покрития, с които се предлага да бъде покрито “огледалото” на космическия апарат.
Взимайки под внимание, че изкуственото осветление нощем може да наруши биологичните реакции у много животни и човека, сътрудниците на корпорация “Енергия” предлагат при осветяването на Земята с отражение на слънчева светлина да се намали количеството на отразената ултравиолетова радиация и на синята светлина. /Източник – БТА/


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com