Рекорд по маршрута “Дунав ултра”

Share This:


За рекордното време от 38 часа варненците Даниел Донев и Светослав Андреев преодоляха 680-километровото трасе на веломаршрута „Дунав ултра“ и така подобриха предишното най-добро постижение от 44 часа и 40 минути. Те финишираха малко след 22 часа снощи в Дуранкулак.

Общо 31 колоездачи аматьори – 28 българи и трима румънци – стартираха в петък сутринта от началната точка в град Видин. Част от тях си поставиха за цел да изминат разстоянието  за по-малко от 48 часа. Към този момент всички български екипи, които се включиха във скоростното предизвикателство, са финиширали успешно, а в следващите дни ще продължат да финишират отборите, които имат за цел да изминат трасето за пет денонощия. „Едно от условията за участие тази година беше колоездачите да направят снимки на десет контролни точки по маршрута, и така да популяризират туризма по поречието на река Дунав“,  каза за Радио Шумен създателят на приключението „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов.

Част от тези обекти са Статуята на свободата в Русе, крепостта Трансмариска в Тутракан и Дунавската градина  в Силистра.  Тази година веломаратонът няма състезателен характер, посветен е на екипната работа, а организаторите са убедени, че форматът ще набира все по-голяма популярност. 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com