Регионалното министерство ревизира проекта, предвиждащ изсичане на чинарите в Силистра. Съветници депозираха докладна за местен референдум


Тази публикация е прочетена 2016 пъти!

Управляващият орган на оперативната програма „Региони в растеж“ ще изиска от Община Силистра да извърши пълна проверка на подготовката и изпълнението на инвестиционния проект за обновяване на градската среда – ул. „Симеон Велики“ и площад „Албена“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Оттам уточниха, че по време на инспекцията трябва да стане ясно спазена ли е действащата нормативна уредба и дали възлагането и изготвянето на проекта е било предшествано от избор на идея за най-доброто обемно-пространствено решение.
Повод за тези действия са публикации в медиите за предвидено изсичане на чинарите по улица “Симеон Велики” в Силистра, за да се реализира проект с европейски средства за 5.3 млн. лв., се казва в позиция на министерството, разпространена до медиите. От ведомството уточняват още, че на 20 юни в междинното звено на Община Силистра е подаден проект за реконструкция и рехабилитация на ул. “Симеон Велики” и площад “Албена”, като проектното предложение е в процес на оценка.
Междувренно стана известно, че група общински съветници са депозирали в Общинския съвет на Силистра докладна записка, с която искат насрочването на местен референдум и жителите на дунавския град да кажат дали чинарите трябва да се отсекат или не. “В случай, че местният парламент не се съобрази с волята на вносителите, граждани се готвят да съберат подписи за провеждането му”, уточни Любомира Колчева от фондация “Еко Общонст”.
Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com