Регионалното министерство ревизира проекта, предвиждащ изсичане на чинарите в Силистра. Съветници депозираха докладна за местен референдум

Share This:


Управляващият орган на оперативната програма „Региони в растеж“ ще изиска от Община Силистра да извърши пълна проверка на подготовката и изпълнението на инвестиционния проект за обновяване на градската среда – ул. „Симеон Велики“ и площад „Албена“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Оттам уточниха, че по време на инспекцията трябва да стане ясно спазена ли е действащата нормативна уредба и дали възлагането и изготвянето на проекта е било предшествано от избор на идея за най-доброто обемно-пространствено решение.
Повод за тези действия са публикации в медиите за предвидено изсичане на чинарите по улица “Симеон Велики” в Силистра, за да се реализира проект с европейски средства за 5.3 млн. лв., се казва в позиция на министерството, разпространена до медиите. От ведомството уточняват още, че на 20 юни в междинното звено на Община Силистра е подаден проект за реконструкция и рехабилитация на ул. “Симеон Велики” и площад “Албена”, като проектното предложение е в процес на оценка.
Междувренно стана известно, че група общински съветници са депозирали в Общинския съвет на Силистра докладна записка, с която искат насрочването на местен референдум и жителите на дунавския град да кажат дали чинарите трябва да се отсекат или не. “В случай, че местният парламент не се съобрази с волята на вносителите, граждани се готвят да съберат подписи за провеждането му”, уточни Любомира Колчева от фондация “Еко Общонст”.
Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com