Разкриха престъпна група, изготвяла фалшиви документи в Тутракан

Share This:


Специализирана полицейска операцияпод ръководството на Районната прокуратура в Тутракан е проведена на територията на София и Силистренска област. До момента са събрани данни за изготвяне на документи, преназначени за незаконнопребиваващи чужденци.
Документирана и преустановена е престъпна дейност, свързана с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства и други официални документи – престъпление по чл.308 от НК.
Задържани са шестима български граждани, които са поръчвали, изготвяли и предоставяли за ползване неистински документи за самоличност с неистински лични данни. По първоначални данни документите били предназначени за чужди граждани, незаконно пребиваващи както на територията на страната, така и в държави от Западна Европа.
В хода на операцията, под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Тутракан, служителите на ГДГП са извършили претърсване и изземване на пет адреса и помещения на територията на столицата и на Силистренска област, оборудвани с техника за изготвяне и печатане на неистински документи.
При процесуално-следствени действия на адреси, обитавани от тримата задържани в София, са открити две помещения, оборудвани за изработване и печатане на неистинските документи. Намерени и иззети са веществени доказателства, документиращи съпричастност на всеки един от задържаните в престъпната дейност: компютри, принтери, флашки, устройства за ламиниране, защитно фолио за ламиниране на документи, течност за заличаване на данни, снимки на лица, списъци с лични данни, пластики и заготовки за документи за самоличност – с данни и със заличени данни, изготвени неистински лични карти и шофьорски книжки, документи за парични преводи, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи и предмети, доказващи престъпната дейност. Разпитани са свидетели пред съдия.
Шестима български граждани са привлечени като обвиняеми. На един от тях е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на двама – гаранция в размер на 10 000 лева, а на останалите трима е постановена мярка за неотклонение „Подписка“.
Работата по документирането на случая продължава.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com