Работещите в затворите и арестите в Силистра подкрепиха протеста на колегите си в страната


Тази публикация е прочетена 3039 пъти!

17 членове от Силистра на Синдикалното дружество на служителите от затворите в България излязоха днес на протест пред местното Районно полицейско управление в знак на подкрепа и съпричастност с исканията на колегите им от цялата страна. Те настояват за 20-процентно увеличение на заплатите и обявиха, че в сряда в София ще има национално съвещание на синдикалната организация, на което ще се вземе решение за следващи действия, ако исканията им не бъдат приети.
Протестиращите в Силистра почерпиха с лимонови резанки и минерална вода. “Черпим с това, защото нямаме пари за повече”, каза председателят на силистренската структура на синдикалното дружество Стоян Великов. Техният протест беше подкрепен и от служители на Областното звено “Охрана”, които обявиха, че също ще протестират, но в сряда.
Според Стоян Великов, добавките за 24 часа дежурство представлявали няколко пакетчета с разтворимо кафе и две захарчета, които обаче също отпаднали. “От един лев за дежурство този бюджет беше намален на 58 стотинки”, каза Великов. Той подчерта, че през последната година и половина заплатите на служителите са били увеличени веднъж с 7.5 процента и още веднъж с 5 процента. Великов не скри, че за 20 години трудов стаж получава хиляда лева месечно заплата.
“В България всички колеги имат натрупани общо 200 000 дни неползвани отпуски, работата ни е изключително трудна и натоварена, защото всеки ден се занимаваме с убийци, изнасилвачи, престъпници. Мерим кръвно, даваме лекарства. Имахме обещание за ново увеличение, но ни излъгаха. Ние искахме заплатите ни да се изравнят с тези на полицията, но засега това не се случва”, коментира още Стоян Великов.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com