Пътната обстановка в страната

Share This:


Обобщен бюлетин на СБА

03.01.2016 г. – 19:40:00 ч.

Със съдействието на Агенция Пътна Инфраструктура и центъра за информация при направление “Пътна полиция”.

Пътната обстановка в страната е нормална за сезона.
Сняг вали над почти цялата страна. Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени.

Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия”:
От 60 до 62-и километър и от 64 до 69-ти километър на АМ „Тракия” в платното по посока за Бургас са извършват строително-монтажни дейности.Създадена е временна организация на движението и за преминаване на автомобилите се използва съседното платно по посока за София. Очаква се дейностите да приключат в срок до 01 май и трасето да бъде отворено за нормално движение. За водачите, които се движат по посока за Бургас в района на пътен възел „Церово” и искат да се отклонят в отбивката към Велинград, че това ще бъде невъзможно. За целта са предвидени две възможности за придвижване до курорта. Първата е пътуване до пътен възел „Калугерово” /на 10 км след пътен възел „Церово”/, обръщане в обратна посока по автомагистралата обратно до пътен възел „Церово” и от там отбиване за Велинград. Втората е пътуване до отбивката на пътен възел „Гелеменово”, отклонение за Пазарджик, от там по главен път І-8 до отбивката през село Звъничево, Братаница, Ветрен дол, Варвара, Велинград, уточни Стоянов.
АМ „Хемус“: област Шумен и Варна: от км 349+820 до км 367+120 /ляво платно/ и от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/; област София: от км 8+460 до км 42+460 – ограничава се скоростта на движение до 120 км/ч; поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт „Елешница” е въведена временна организация, като движението на МПС се насочва от активната лента в изпреварващата лента на ляво платно в посока Варна-София от км 6+500 до км 8+000; извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 33+100 ляво платно /посока Варна-София/ е въведена ВОБД, като движението се пренасочва в крайната лява лента; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба /посока София-Ботевград/ на тунел „Ечемишка” ще бъде въвеждана ВОБД, като движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и ще бъде пренасочвано в съседната; ремонтно-възстановителни работи на лявото платно посока Варна-София на виадукт „Бебреш” при км 30+874. Движението ще се осъществява двупосочно в дясното платно, една лента в посока София и една лента в посока Варна до 15.09.2015 г; от км 37+000 до км 40+000 ляво платно посока Варна-София, ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности; в участъка от км 27+000 до км 31+000 ще се демонтират пътни знаци от зимното поддържане, ще бъде заета аварийната лента; ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в участъка от км 26+000 до км 28+000. Движението на МПС ще се насочи от изпреварващата лента в свободните за движение ленти; ще се опъва оградна мрежа в участъка на км 40+000 ляво платно посока София. Ще бъде заета аварийната лента; ремонт на пътната настилка от км 14+500 дясно платно посока Варна в активната лента. Движението ще се пренасочва в изпреварващата лента; от км 17+000 до км 26+000 включително ще се извършва ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в района Движението на МПС ще се насочи от интензивната лента в свободните ленти за движение, от км 37+000 до км 40+000 ляво платно (посока Варна-София) продължават рязане на дървета в района. Ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности.
АМ „Люлин: без ограничения.
АМ „Марица”: без ограничения.
АМ “Черно море” : без ограничения.
АМ „Струма”: без ограничения.
Ограничения за товарни автомобили:
С цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа
Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:
– автомагистралите, с изключение на участъка Харманли-ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“;
– път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;
– път I-1 етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата”;
– път I-4;
– път I-5 Русе-Велико Търново;
– път I-8 Пловдив-Харманли;
– път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас;
– път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;
– път II-19 Симитли-Гоце Делчев;
– път II-86 Пловдив-Смолян;
– път II-99 Бургас-Царево.
Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.
Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.


Проходи:

– „Златишки”- затворен за всички МПС;
– „Върбишки”- затворен за всички МПС;
– „Ришки” – забранено е движението на МПС над 12 т.;
– „Айтоски” – временно затворен поради обилен снеговалеж;
– „Печинско” – отворен за всички МПС;
– „Пампорово” – забранено е движението на МПС над 3.5т.;
– „Обзорски” – отворен за всички МПС;
– „Републиката” – отворен за всички МПС;
– „Превала” – отворен за всички МПС;
– „Рожен” – отворен за всички МПС;
– „Троянски” – затворен за всички МПС;
– “Предела” – отворен за всички МПС;
– „Котленски” – отворен за всички МПС;
– „Дюлински” – забранено е движението на МПС над 3.5т.;
– „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10т.;
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10т.;
– „Петрохан” -забранено е движението на МПС над 12т.;
– „Шипка” – отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12т. от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10т. от категория О4 до 31.03.2016 г.

Пътища:

Затворени пътища /участъци/ и временно въведени ограничения за движение на МПС:
ОПУ-Благоевград:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: Път ІІІ-1903 на мост при км 1+550 – поради опасност от изменение /деформиране/ на връхната конструкция от тежкотоварни MПС, движението на лекотоварни МПС се извършва в едната лента и се въвежда забрана за движение на МПС с тегло над 20 т; път ІІ-19 Симитли-Гоце Делчев при км 63+700 – стеснен участък поради активизирало се свлачище; път ІІІ-198 Гоце Делчев-Катунци-Петрич при км 22+300 стеснен участък поради активизирало се свлачище.

ОПУ-Бургас:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: Път ІІІ-7306 Черница-Сунгурларе-Чубра – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т; път ІІІ-9901 Царево-Резово (на км 9+975 – стоманобетонен мост с отвор 10,00 м на река Чифчиево дере) – се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 20 т; път ІІІ–992 Веселие –Ясна поляна в участъка на аварирал мост над река Ропотамо при км 16+257 е изграден временен път с временен брод през коритото на р.Ропотамо. Възстановява се движението в участъка между с.Веселие и с.Ясна поляна. път ІІ-99 Приморско-Царево, пропаднала част от асфалтовата настилка на лявата лента непосредствено преди мостово съоръжение над р. Караагач при км 48+964. Затворена за движение e лявата лента в участъка, скоростта на движение се ограничава до 30 км/час и се въвежда забрана за движение на МПС над 10 т. Обходен маршрут за МПС над 10 т. е: Приморско-Ново Паничарево-Крушевец-Босна-Визица-Царево; път III-7908 Димчево-Присад затворен поради наводнение. Обход: през с. Извор.

ОПУ-Варна:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма

ОПУ-В. Търново:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-4073 Царски извор-Драганово от км 0+000 до км 5+5000 е затворен поради свлачище. Обходен маршрут: Царски извор-Сушица-Драганово и обратно. Път II-53 Поликраище-Елена от км 22+672 до км 35+788/с.Мердания-гр.Елена/ – затворен поради пропадане на пътното платно. Обходен маршрут: Поликраище-Златарица-Златаришки Кантон-Елена и обратно. Път III-551 Дебелец-Средни колиби-Елена от км 13+299 до км 21+879 – поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т. Обходен маршрут: Дебелец-В.Търново-Лясковски кантон-Мердания-Златица-Златишки кантон-Елена и обратно. Обходен маршрут: Царски извор-Сушица-Драганово и обратно. Път ІІІ-551 Дебелец-Средни колиби-Елена от км 13+299 до км 21+879 поради лошо експлоатационно състояние ограничено движението за товарни автомобили над 10 т. Обходен маршрут: Дебелец-В.Търново-Лясковски кантон-Мерданя-Златица-Златишки кантон-Елена и обратно. Път ІІ-53 Поликраище-Елена от км 22+672 до км 35+788 /с.Мерданя-гр.Елена/ е затворен поради пропадане на пътното платно. Обходен маршрут: Поликраище-Мерданя-Златарица-Златаришки кантон-Елена и обратно.

ОПУ-Видин:
Временно са въведени следните забрани за движение на МПС: няма.

ОПУ-Враца:
Временно са въведени следните забрани за движение на МПС:
Път ІІ-11 Оряхово-Лесковец-граница Плевен – забрана за движение на всички МПС, поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка от км 118+000 до км 119+000. Обходен маршрут: Оряхово-Селановци/път ІІІ-306/-Галово-Остров/пътища ІV-ти клас/-път ІІ-11-граница Плевен.

ОПУ-Габрово:
Временно са въведени следните ограничения за движението на МПС:
Път III-5004 от км 8+000 /след пътен възел „Поповци”/ до км 10+940 /кв. „Чехлевци”-ул. „Малина”/ – затворен за движение. Обходен маршрут: път II-44 и път III-4404 през град Габрово. Път ІІІ-4404 Габрово-Дебел дял – в участъка от разклона за к.к. ”Люляците” до с. Дебел дял е затворен за движение на МПС, заради пропадане на пътното платно. Обходен маршрут: Габрово-Гъбене-Музга-Дебел Дял. Път III-403 Кормянско-Малък Вършец-Крамолин при км 10+080 – забранено е движението на МПС с ширина по-голяма от 3.5 м /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец. Обходен маршрут: – за МПС с ширина над 3.5 м по път III-401 Кормянско-Малък Вършец при км 46+800, след това в дясно по общински път до път III-403 в с. Малък Вършец.

ОПУ-Добрич:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

ОПУ-Кюстендил:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ-62 Кюстендил-Дупница при км 21+500 поради свличане на голямо количество скална маса движението се осъществява в едната лента. Района е сигнализиран с ограничителна лента и пътни знаци; път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково – забранено е движението на товарни МПС; път III–602 (О.п.Кюстендил-Радомир) Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол при км 25+200 /след село Бабино в посока гр. Бобов дол/ – поради свлачищни процеси се забранява движението на товарни автомобили над 12 т. Обходен маршрут: – с. Коркина-с. Паничарево-път II-62 Кюстендил-Дупница-път III-623 Големо село-Мало село- Мламолово-Бобов дол и обратно; – с. Бабино-с. Долистово-път II-62 Кюстендил-Дупница-път III-623 Големо село-Мало село-Мламолово-Бобов дол и обратно.

ОПУ-Кърджали:
Път ІІ-59 Момчилград-Крумовград в участъка от км 17+000 до км 21+400 (с. Карамфил) забранено е движението на МПС с тегло над 5 т, поради свлачище. Обходен маршрут в двете посоки за движение: рудник в района на с. Звездел-с. Токачка-Крумовград;

ОПУ-Ловеч:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

ОПУ-Монтана:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

ОПУ-Пазарджик:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

ОПУ-Плевен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-304 Изгрев-Трънчовица-Бацова махала-Новачене-Дебово /от км 0+030 до км 24+650/ – целогодишно е забранено транзитното движение на МПС над 15 т. Обходен маршрут: по път ІІ-34 Плевен-Никопол. Път ІІІ-3004 Опанец-Долна Митрополия /от км 0+000 до км 6+125 – в района на с. Опанец/ – целогодишно пренасочено транзитно движение на МПС над 3,5 т. – Обходен маршрут: по път І-3 Бяла-Плевен-Ботевград (от п.в. “КАТ”, км 88+973 към п.в. на км 95+099); път ІІІ-118, Гулянци-Подем-Долна Митрополия до кръстовище с път ІІІ-3004, Опанец-Долна Митрополия-Тръстеник-Оряховица; Път ІІІ-3005 от км 1+793 до км 4+223, Ясен-Търнене-Градина- в района на с.Ясен – целогодишно пренасочено транзитно движение на ППС над 3,5 т, осигурен е сигнализиран обходен маршрут; път ІІІ-3005 от км 21+062 до км 27+123- Ясен-Търнене-Градина-Петърница-Бъркач-Беглеж – в района на с. Беглеж – целогодишна забрана за обществено ползване от МПС над 8 т. Обходен маршрут: по прилежащ път ІІІ-3502 Брестовец-Горталово-Беглеж-Бежаново-Ъглен; Път ІІІ-3006 от км 8+904 до км 9+22 Радомирци-Рупци-Червен бряг – в участъка на свлачище в землището на гр. Червен бряг – целогодишна забрана за МПС над 12 т. Обходен маршрут: по път І-3 до гр. Луковит, кръстовище с път ІІІ-306, дясно, до гр. Червен бряг и обратно. Път ІІІ-301 от км 1+750 /край регулация с. Козар Белене/ до км 5+753 /начало регулация гр. Левски/ – забранява се движението на пътни превозни средства с общо тегло над 7 т. Обходен маршрут: път III-303 Българене-Малчика-Аспарухово-Левски. Път ІІІ-306 Червен бряг-Чомаковци, аварирал мост на км 17+724 – затворен за движение Обходен маршрут: направление Кнежа и Оряхово-от гр.Луковит по Републикански път І-3 до гр. Долни Дъбник, от гр. Долни Дъбник по Републикански път ІІ-13- гр. Искър-гр. Кнежа. Път ІІ-11 граница област Враца – с. Крушовене, временно се забранява движението на пътни превозни средства с общо тегло над 3,5 т поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка от км 118+000 до км 119+000. Обходен маршрут: Крушовене-Кнежа-Селановци.

ОПУ-Перник:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ–63 Перник-Брезник-Трън-Стрезимировци при км 23+000 (Край на гр. Брезник) –движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента, поради пропадане на пътното платното.

ОПУ-Пловдив:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: Път III-862 Пловдив-Ситово-Лилково при км 7+450 (началото на с. Храбрино) – забранява се движението на тежкотоварни автомобили над 3.5 т в двете посоки на с. Храбрино, поради пропадане на пътната конструкция. За лекотоварните автомобили движението се отбива по обходен път; път ІІІ-5802 Леново-Поройна – затворен заради наводнен участък. Обходен маршрут: Асеновград-Тополово-Леново. път III-8611 Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 3+500 до км 18+431 – затворен за движение поради разрушена настилка от поройните дъждове; път ІІІ-667 Плодовитово-Първомай- Асеновград – забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т. поради влошеното транспортно – експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица при км 6+832. Обходен маршрут: Стара Загора-Поповица-път I-8. Срок до 31.12.2015 г.; път ІІ-86

ОПУ-Разград:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

ОПУ-Русе:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом – ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение; път ІІ-51 Бяла-Попово между км 0+858 до км 0+908 /в чертите на гр. Бяла/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т. Обходен маршрут: път ІІІ-5101 (Бяла-Попово)-Пет кладенци-Борово. път ІІІ-501 Русе-Иваново-Две могили-Бяла при км 6+100, движение в едното платно поради наводнен участък.

ОПУ-Силистра:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.

ОПУ-Сливен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ-53 Елена-Сливен при км 107+200 – пропаднал участък при банкета. Водачите да се движат с повишено внимание.

ОПУ-Смолян:
Въвежда се забрана за движение на МПС над 10тона за област Смолян. Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: Път ІІІ-863 Малка Арда-Баните при км 28+500 – движението на МПС се осъществява с пропускателен режим в едната пътна лента до пълното почистване на падналите скални маси; път ІІ-37 Батак-Доспат – движението на МПС при км 207+350 се осъществява в едната лента поради нарушение на целостта на пътното платно в следствие на наводнение; път ІІІ-197 Борино-Тешел при км 75+400 – движение в едната лента, поради наводненията; път ІІІ-197 Девин-Тешел при км 78+100 и 78+300 – движение в едната лента поради паднала подпорна стена заради наводненията; път ІІІ-8683 с. Арда-с. Горна Арда – пропадане на пътния банкет и част от платното за движение, ограничено е движението на товарни автомобили над 10 т ; път ІІІ-8652 Бял Извор-Неделино при км 10+000 – движение в едната лента, заради срутване на земна маса; път ІІІ-8652 Бял извор – Неделино, при км 15+780 в дясно, поради пропадане на пътен банкет и част от пътното платно с дължина 20 м., движението на МПС се осъществява в лявата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Забрана за движение на товарни МПС по републиканските пътища С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА: Път ІІ-37 Батак-Доспат товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета; път III-861 Лъки-Рожен затворен за движение в участъка от п.к.с път ІІІ-8631 местност „Момина вода” до п.к. с път ІІІ-8612 Национална астрономическа обсерватория „Рожен; път ІІІ–197 Гоце Делчев-Доспат-Борино-Девин; път ІІІ-867 Средногорци-Мадан-Златоград. Движението на леките МПС е без ограничения.

ОПУ-София:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: Път II-16 / Ребърково-Елисейна-Своге- Нови Искър/ при км 22+860 след тунел Елисейна ( посока Елисейна- Своге -Нови Искър) са затворени двете ленти за движение. Движението на МПС е пренасочено двупосочно през банкета и аварийната площадка; В участъка от км 44+200 до км 44+400 /с. Церово-с.гара Бов/ се ограничава скоростта на движение на МПС на 10 км/час; път ІІ-16/Ребърково- Елисейна-Своге- Нови Искър/ е в реконструкция/ЛОТ 17/и е въведена ВОБД. Скоростта на движение на МПС е ограничена на 40км/ч.; път ІІ-82 в участъка от км 0+000 до км 39+176 /Костенец – Самоков/ – забранява се транзитното движение на товарни МПС с обща маса над 10 т в двете посоки; път ІІІ-3701 участък от км 16+600 /край с. Ямна/ до км 22+300 /г-ца ОПУ Ловеч/ – затворен поради свлачища. Обходен маршрут: път II-37/Етрополе/-Лъга-Джурово-път I-3 /Джурово-Ябланица/-граница ОПУ Ловеч-път III-358/ Ябланица-Гложене/-път III-3701/ Гложене-Черни Вит/; път ІІІ-8102 от км 10+000 до км 16+750 /Чибаовци-Свидня/ – затворен участък поради активирали се свлачища. Обходен маршрут: до Чибаовци да се ползва път II-81; до Бучин проход-път III-164 Бучин проход-Искрец-Свидня; път ІІІ-801 от км 0+000 до км 22+133 /Вакарел-Белица/ – въвежда се ограничение за движение на МПС с ремаркета. Срок до 31.03.2015 г; път II-82 София-Самоков, в района на язовир Искър – движение с повишено внимание, поради опасност от падане на дървета.

ОПУ-Стара Загора:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-5007 Ягода-Ветрен-Конаре е затворен в гр. Николаево; път ІІІ-807 – затворен мост над р. Марица при с. Скобелево. Обходни маршрути: – път ІІ-66 Поповица-Плодовитово-Първомай-Скобелево; – път ІІ-66 Чирпан-Плодовитово-Първомай-Скобелево; – Скобелево-Първомай-Плодовитово-път ІІ-66. Път ІІІ-5031 Опан-Гълъбово-забранено движението на МПС над 10 т с обходни маршрути: път І-5 Стара Загора-Димитровград и път ІІІ-554 Раднево-Гълъбово.

ОПУ-Търговище:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма

ОПУ-Хасково:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма

ОПУ-Шумен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-731 Радко Димитриево-Друмево – поради свлачищни процеси е въведена забрана за движение на товарни автомобили. Обходен маршрут: Шумен-Овчарово-Друмево;

ОПУ-Ямбол:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІ-53 от км 149+190 до км 149+930 (в урбанизираната територия на град Ямбол) – затворен за движение. Обходните маршрути са градските улици.

СБА Ви съветва, при влошени метеорологични условия, да потеглите на път с пълен резервоар, заредена батерия на мобилния телефон и да спазвате Закона за движение по пътищата и указанията на контролните органи!


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com