Пътната обстановка в Североизточна България се усложнява

Share This:


В Силистренско вали поледица. Пътищата са заледени и в момента се опесъчават. Пътят Силистра-Русе е затворен за товарни автомобили над 12 тона. От Областното пътно управление предупреждават да се кара с повишено внимание тъй като има заледени участъци.

В Шуменска област пътните настилки са мокри, обработват се със сол от 7 машини. Ришкият проход е отворен без ограничения. По АМ “Хемус” има мъгла и видимостта е ограничена до 200 метра.

В Търговищка област вали мокър сняг, пътищата са мокри и обработени. 19 машини работят, няма заледявания. Котленския проход е забранен за автомобили над 12 тона, заради свлачище е забранено преминаването на автомобили над 5 тона по третокласния път Лиляк- Александрово, а по пътя Капище Банковец ограничението е за автомобили над 3,5 тона заради ремонт на мостово съоръжение.

Пътят Русе – Варна е затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона заради обилния снеговалеж. Със същото ограничение са участъците Разград-Търговище и Разград-Попово. Снежната покривката е между 10 и 15 сантиметра. 34 машини обработват пътните настилки, които в цялата област са заснежени. 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com