Пътен полицай от Тутракан и синът му с награди „Полицай на годината 2016”

Share This:


Младши автоконтрольорът от РУ-Тутракан Ивелин Лазаров е отличен с награда „Полицай на годината 2016”. Той заема челното място в индивидуалното класиране и е първи подгласник на носителя на големия приз гл. инспектор Калин Литов от ГДБОП. Отличието му бе връчено днес на официална церемония в столицата.
Лазаров е заслужил признанието с показан висок професионализъм при опазването на обществения ред, борбата с престъпността и осигуряване безопасността на гражданите. През последната година той има в практиката си 4 случая на предложен подкуп, за да не извърши действия по служба, като по всички тях са образувани бързи полицейски производства. В актива му през годината са 5 досъдебни производства за шофиране от неправоспособни водачи, 4 – за управление на МПС в нетрезво състояние, и 3 – за водачи, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества. През годината младшият инспектор е издал повече от 500 фиша. Той получи и „Златна карта“ от Съюза на българските автомобилисти.
С първа награда за граждански принос към работата на полицията е отличен и синът на Лазаров – 9-годишният Дамян Лазаров. На 17 юли т.г. момчето намерило портфейл със сумата от около 2000 лева и без да се колебае нито за миг подало сигнал за находката, в резултат на което собственикът бил установен, а изгубените вещи – върнати. Само преди две седмици Дамян намира и портмоне с лични документи. Момчето вижда адреса на собственичката от личната карта и лично й носи изгубеното.
Церемонията „Полицай на годината” се провежда за 23-ти пореден път. Тя е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com