Путин: Удивен съм от беззъбата позиция на България за “Южен поток”

Share This:


Президентът на Русия Владимир Путин е удивен от беззъбата позиция на българското ръководство за проекта за газопровода „Южен поток“, предаде ТАСС.
„Мен ме удивява беззъбата позиция на българското ръководство, което по неразбираемо какви съображения пренебрегна националните си интереси“, каза Путин на годишната си пресконференция за руски и чуждестранни медии.
„Три милиарда ние трябваше да вложим в самия проект, в строителство, работни места, заплати, приходи във всички нива на бюджета, а след това и всяка година щяха да получават 400 млн. евро само за транзита“, допълни той.
Попитан от журналист от телевизия НТВ за износа и транзита на газ през Украйна, Путин каза, че руската страна е готова за сътрудничество с Киев, ако украинците са готови да работят като партньорите по „Северен поток“.
Относно „Южен поток“ Путин казва, че той е бил подготвен като помощ за България, но страната го е отказала. Путин заяви, че беззъбата позиция на българското ръководство за „Южен поток“ е противоречаща на интересите на страната“.
Според него Русия е била поставена в глупава ситуация, сякаш, да започне строителството на „Южен поток“ и да вложи огромни суми, без да получи разрешение от България.
След тази ситуация, по думите на руския държавен глава, тъй като не всички зависи от руската страна, Москва иска писмени гаранции от Европейската комисия, че руските проекти ще бъдат реализирани, особено европейската част на „Турски поток“. /24 часа/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com