Путин: Удариха не само руския, но и световния спорт, удариха Олимпиадата!

Share This:


Владимир Путин заяви, че политическата кампания срещу руския спорт е прекрачила границите на здравия разум. Той каза това пред всички състезатели от делегацията на братушките, които ще представят страната в Рио. Събитието бе в Кремъл. Според Путин при наказанията на местните спортисти и федерации са прилагани двойни стандарти и несъответстващата с принципите на спорта “колективна вина”.

“Недалновидни политици не оставят на мира и спорта, който трябва да сближава народите и да оставя на заден план неразбирателствата между отделните държави. За някои хора явно не съществува презумпцията за невинност. Под заплаха от дискредитация е целият спортен принцип, справедливостта и уважението към чистите спортисти. Със сигурност това е далеч от идеала на Пиер дьо Кубертен”, каза руският президент.

“Тук са се събрали хората, които дълго, упорито и честно са се борили да участват на това събитие и са заслужили да защитават честта на Русия. Незаслужено пострадаха спортисти, срещу които няма каквито и да било доказателства, че са нарушили правилата. Фактически това е не само удар по руския, но и по световния спорт и Олимпийските игри като цяло”, добави Путин.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com