Путин призова за възстановяване на сътрудничеството в разузнаването с НАТО

Share This:


Руският президент Владимир Путин призова за възстановяване на сътрудничеството между разузнавателните служби на Русия и страните от НАТО, за да се протидейства на тероризма. “В общ интерес е да бъде възстановен диалогът със САЩ и останалите държави членки на НАТО. Не е наша вината, че той беше прекъснат и не се развива. Напълно очевидно е, че в областта на контратероризма трябва да си сътрудничат всички засегнати държави и международни обединения”, посочи Путин пред служители на руската Федерална служба за сигурност /ФСБ/, цитиран от БНР. Руският президент каза също, че западните страни постоянно провокират Русия и се опитват да я въвлекат в конфронтация.
Междувременно американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че Вашингтон все още не е готов за военно сътрудничество с руснаците.
“Те трябва да живеят съгласно международното право, както очакваме да постъпват всички зрели нации на тази планетата. Точно сега не сме в позиция да си сътрудничим на военно ниво, но нашите политически лидери ще се включат и ще се опитат да намерят общи позиции или път напред, при който Русия, спазвайки ангажиментите си, ще се завърне към някакъв вид партньорство с НАТО”, обясни Матис на срещата на върха на НАТО в Брюксел.
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу също потвърди, че Москва е готова да възстанови сътрудничеството с Пентагона.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com