Проучване на “Барометър” – Твърдо НЕ! Българите отхвърлят Истанбулската конвенция


Тази публикация е прочетена 1107 пъти!

Истанбулската конвеция, която изостри напрежението в обществото и провокира крайни мнения “За” и “Против”, не се харесва на повечето българи. Това става ясно от национално представително проучване на “Барометър България”.
На въпроса: “Одобрявате или не българският парламент да ратифицира Истанбулската конвенция?” 29% отговарят положително, 63% отрицателно, а 8% признават, че нямат мнение по въпроса.
Аргументите за ратифициране на Истанбулската конвенция, особено в частта ? касаеща “третия пол”, категорично не срещат симпатиите на българите.
Видимо представянето от привържениците на нестандартните сексуални ориентации на конвенцията като документ, защитаващ правата на жените, не се възприема от по-голямата част от българските граждани, анализират от “Барометър България”.
Допълнително позицията против конвенцията в този ? вид, изразена от лидерите на две от основните политически формации – Обединени патриоти, участник в управлението на страната, и на опозиционната БСП – втвърдява отношението на противниците на Истанбулската конвенция.
А това са и двете партии (БСП и ВМРО от Обединените патриоти), които имат най-дълга – над 100-годишна политическа история.
Категоричната позиция на всички религиозни конфесии в страната, начело с БПЦ, както и другите християнски и ислямски деноминации допълнително подсилва крайното мнение на българското общество “против” конвенцията, заключават анализаторите.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com