Прокуратурата в Силистра арестува мъж с двойно гражданство заради цигарена контрабанда за 750 000 лева

Share This:


Окръжната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа 35-годишния Роман Ч. и му повдигна обвинение за контрабанда на стоки за търговски цели – 100 000 кутии цигари без акцизен бандерол на стойност 750 000 лева, което е престъпление по член 242, ал. 1, буква „д“ от Наказателния кодекс, извършено като продължавано престъпление.
В периода от 8 май до 10 май 2016 год. 35-годишният Роман Ч., който е с гражданство на Молдова и България, пренесъл през граница на България акцизните стоки в големи размери, а на 10 май 2016 г. направил опит да изнесе през границата на ГКПП – Силистра, без знанието и разрешението на митниците 100 000 кутии цигари без акцизен бандерол, марка „Marble“, в товарен автомобил с румънска регистрация.
По време на проверка за преминаване на границата на граничния пункт в Силистра на 9 май 2016 г. около полунощ митническите служители установили, че е извършена интервенция на пломбата на автомобила, управляван от Роман Ч. При предприетото претърсване е установено, че се пренасят акцизни стоки без бандерол за търговски цели. Извършената контрабанда на 100 000 кутии цигари от Роман Ч. е в големи размери.
Окръжната прокуратура В Силистра ще внесе в Окръжния съд в града искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвинения за контрабанда в големи размери.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com