Проектът за мост Силистра-Кълъраш е в най-напреднал етап, търсят се инвеститори

Share This:


До края на годината се очаква да бъде създадена проектна компания за изграждане на нови мостове по река Дунав. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той уточни, че идеята е съвместна с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. „През май ще проведем среща с посланика на Румъния и до месец след това ще бъде създадена работна група, която да работи по подготовката на проектите“, коментира Нанков.

При проявен инвестиционен интерес на концесия могат да бъдат предложени съоръженията при Русе, Силистра и Никопол, съобщи още министърът на регионалното развитие. Според Николай Нанков, към втория мост при Русе, който ще бъде само с шосейна част, има най-голям интерес, а проектът за бъдещо съоръжение край Силистра е в най-напреднал етап.

Припомняме, че през м.април в областния град се състоя среща, в която участваха евродепутата Петър Курумбашев, журналиста Мартин Карбовски, представители на местната власт на България и Румъния, представители на местен бизнес, граждани и членове на гражданско сдружение”За Силистра”, чиято тема бе изградждането на Дунав мост Силистра – Кълъраш.

Срещата бе организрана от БСП – Силистра, в отговор на нуждите на региона за неговото стратегическо и икономическо развитие. 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com