Обстановката в област Силистра /Обновена/


Тази публикация е прочетена 2869 пъти!

Аварийните екипи на Енерго Про продължиха да работят и през нощта срещу 8 януари да възстановяват причинените от зимната буря аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България, съобщават от енергийната компания. Към 20:30 часа снощи без електрозахранване са по-малко от 60 населени места в областите Силистра, Добрич, Шумен и Варна.
От началото на съботния ден електроподаването беше възстановено в близо 200 населени места. Влошените метеорологични условия и многото непроходими поради снегонавявания пътища възпрепятстват бързото отстраняване на възникналите аварии, тъй като специалистите на електроразпределителното дружество не могат да достигнат до повредените съоръжения.
Екипите на Енерго Про получават пълно съдействие и помощ от областните управители, кметовете, Областните пътни управления и подразделенията на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, които организират почистване на непроходимите пътни участъци. Отстраняването на авариите продължава и през днешния неделен ден, допълват още от Енерго Про.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБСТАНОВКАТА И СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТИЩАТА В РЕГИОНА:

Температурите днес ще са в интервала от – 29 до – 6 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в цялата страна.Сняг вали в област Добрич, Разград, Силистра, както и в района на проход „Република“.Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени.

Ограничена видимост поради мъгла:

– до 10 м в област Силистра;
– до 20 м в област Варна;
– до 50 м в област Разград;
– до 100 м в област Шумен, в района на Пордим /обл. Плевен/ (

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ОБЛАСТИ:

Ограничено е движението на всички МПС в целите области Силистра, Разград, Добрич, Шумен.
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ-Силистра:

Ограничено е движението на всички МПС на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия.

***

Обстановката в Силистренска област продължава да е усложнена на 8 януари към обяд. Все още има населени места без ток, аварийни екипи са работили и през нощта.
Ограничено е движението за всички превозни средства в областите Силистра и Разград. Пътищата в Силистренско все още са непроходими и затворени с малки. Към момента няма информация за бедстващи хора в региона.
Все още няма телекомуникационна връзка с община Кайнарджа и липсва информация каква е ситуацията в тези села. Пътят Силистра-Русе-Шумен-Добрич е затворен за движение след 20 часа снощи, заради нови снежни навявания.
За втора поредна нощ не е тръгнал влакът от Силистра за София, тъй като на железния път има преспи и не е разчистен.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com