Гигантска арка, пристигнала у нас, ще премине през Свищов и Силистра

Share This:


Гигантска арка ALPECIN, която ще бележи старта и финала в двата дни на екстремно дългия веломаратон „Гладиатори на колела“, пристигна в България. Съоръжението е голямата атракция на необичайното събитие, което ще се проведе на 8-9 юли по веломаршрута „Дунав Ултра“.

По график на 8-ми и 9-ти юли една дузина атлети-аматьори ще се надпреварват с велосипеди почти 550 км по поречието на Дунав, за да определят първия победител в първото издание на „Гладиатори на колела“. Проявата е част от амбициозен проект за популяризиране на Дунавския регион и веломаршрута „Дунав Ултра“.

„Арката наистина е огромна – с над 12 метра широчина и височина в изправено положение e почти колкото триетажна сграда“ – похвалиха се организаторите от КК Дунав Ултра. „Не ни е известно толкова голямо съоръжение от този тип да е посещавало поречието на Дунав у нас, че дори и столицата“ – каза Борис Бегъмов – създател на „Гладиатори на колела“ и веломаршрута „Дунав Ултра“.

Днес нестандартната атракция беше тествана в столичния Студентски град. Следващото място, където ще бъде инсталирана, е с. Куделин, община Брегово, Видинско – специално за старта на „Гладиатори на колела“.

„Правим това събитиe, за да представим Дунавския регион като уникална световна дестинация, а в дългосрочен план ще преследваме целта да популяризираме веломаршрута „Дунав Ултра“ и да направим „Гладиатори на колела“ едно от най-атрактивните събития за колоездачи-аматьори в Европа. През миналата седмица още две дунавски общини се включиха в логистичната подкрепа за събитието – Гулянции и Две могили. С това те (общините, бел. ред.) стават рекордните 12 и това категорично показва желанието на местните хора за промяна“ – каза още Бегъмов.

По време на уникалната проява участниците ще носят специални GPS предаватели, благодарениe на които всеки ще може да ги следи НА ЖИВО през смартфон или компютър. Самото събитие ще е съпътствано от специален подвижен медия пресцентър – вкл. с много мултимедия: снимки, дронове, facebook live видео, фейсбук постове и 360-градусoви включвания от археологическите обекти УЛПИЯ ЕСКУС  и СЕКСАГИНТА ПРИСТА. Събитието ще се следи ексклузивно НА ЖИВО през фейсбук страницата на веломаршрута „Дунав Ултра“ .

По график арката АЛПЕЦИН ще може да се види на живо както следва:

Старт на „Гладиатори на колела“: Етап 1  в с. Куделин – Община Брегово, Видинско – на 8-ми юли в 7:00 сутринта – централен площад
Малкият финал  на „Гладиатори на колела“ в гр Свищов: 8-ми юли 19:00 ч. вечерта – площада пред общината
Старт на „Гладиатори на колела“ – Етап 2 в гр. Свищов: 9-ти юли в 9:00 сутринта – античен град Нове
Големият финал на „Гладиатори на колела“ в гр Силистра: 9-ти юли след 15:00 ч. следобед – градски парк до Базилика на Дамян

Споделяйки този материал във Фейсбук, ще популяризирате Дунавския регион, веломаршрута „Дунав Ултра“ и „Гладиатори на колела“.

Не пропускайте да разгледате и форорепортажа – Светът на „Дунав Ултра“ – Част 3, посветен на дунавски села и градове по веломаршрута „Дунав Ултра“ ТУК

*На снимката: Арката АЛПЕЦИН по време на тестове на 30.06.17 в Студентски град, София


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com