Приключи международната изложба с творби от пленера за български и румънски художници по трансграничен проект

Share This:


В Художествената галерия – Силистра с директор Йордан Колев тържествено бе закрита изложбата от художествени произведения, създадени от 10 художника от България и Румъния по време на проведения Пленер. 

Пленерът се проведе от 26-ти август – до 01-ви септември 2019 г. и е в рамките на проект „Развитие на общия туризъм и възстановяване на културното наследство”, финансиран по програма Interreg VA Румъния-България 2014-2020 г.”,
В изложбата са представени творбите на Константин Дончев, Стефан Пенчев, Николай Петров, Христина Гаева, Радослав Илиев, Милеа Петронела, Григоре Виктор, Могур Коман, Гигел Станеску, Отилиа Анастасе.

Тази изключително силна колекция от творби, вдъхновена от природната красота на Биосферен парк “Сребърна”, ще бъде гост и на почитателите в гр.Кълъраш, Румъния.
След приключване на изложбата в Румъния, съгласно Регламента на Пленера, част от творбите на българските и румънските художници, ще станат собственост на Община Силистра и включени в колекцията на града.

Отличният резултат от Пленера – в творчески и социален план, както и като успешно реализиран международен проект, дава допълнителни основания за развитието на подобни бъдещи проекти от двете страни на река Дунав, уточняват от пресцентъра на община Силистра. Инициативата уважиха д-р Мирослав Тодоров, зам. кмет „Финанси“, Цветана Игнатова, директор дирекция „Хуманитарни дейности“, Йордан Колев, гости и почитатели на художественото творчество.

 

Източник: Общинско кабелно радио – Силистра


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com