Приеха бюджета на Община Силистра за 2017 година – 37 185 000 лева, най-голям от 5 години насам


Тази публикация е прочетена 2594 пъти!

Общинският съвет в Силистра прие с 26 гласа “за” и един “въздържал се” най-важния финансов документ за тази година на общинската администрация – “Бюджет 2017”, който ще е в размер на 37 185 000 лв.
Сравнителна справка показва, че за последните пет години, когато общата рамка е варирала от 28 до 31 милиона лева, това е най-големия бюджет на общината. Увеличението е за сметка на големия преходен остатък в размер на над 7 милиона лева, а така също и на увеличените средства за зимно поддържяне и капиталовите разходи, както и увеличената със 100 хил. лева изравнителна държавна субсидия.
С най-голям дял в разходната част на бюджета е функция “Образование”, която съставлява 1/3 от бюджета или близо 13 милиона лева.
По думите на зам. кмета по финанси Мирослав Тодоров, бюджетът е напълно балансиран и съставен така, че да обезпечи плануваните разходи. По думите му, два от най-мащабните проекти, които ще се реализират със средства от капиталовите разходи, са подмяната на уличното осветление в областния град с финансова стойност 1.9 млн. лева и преасфалтирането на улици в Силистра на стойност 2 милн. лева, осигурени с постановления на Министерски съвет от 2016 година.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com