Предложение на БСП слага край на висящите кабели в големите градове

Share This:


С приетите, по предложение на народните представители от БСП, разпоредби на чл. 63 от новоприетия закон се слага край на безразборното разполагане на кабели на телевизионните и интернет оператори по стълбовете и фасадите на сградите в столицата и другите големи градове на страната. На вчерашното си заседание Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения прие окончателно на второ четене Закона за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура.

Съгласно приетите текстове на закона, кабелните електронни съобщителни мрежи ще се разполагат подземно. Изключение от това правило ще бъдат случаите извън границите на урбанизираните територии или в урбанизирани територии, но с население до 10000 жители, където разполагането ще може да се извършва и въздушно.

“Един много наболял и определено загрозяващ градската среда проблем ще бъде решен с новите текстове на закона. Познатите ни от всички райони на големите градове в страната паяжини от жици и хиляди стърчащи и висящи кабели ще изчезнат завинаги под земята”, коментираха от БСП. Според тях премахването на мрежите от кабели и жици по стълбовете ще гарантира по-добро качество на услугите и по-голяма безопасност. “Гръмотевичните бури вече няма да представляват опасност за телевизори, приемници, рутери и др. домашни уреди, включени към електронната мрежа”, категорични са от левицата.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com