Празник на възрожденската и патриотичната песен се проведе в Силистра

Share This:


Проведеният в Силистра Празник на възрожденската и патриотичната песен “Песен за България” ще прерасне в национален, бе съобщено по време на проявата. Празникът има конкурсен характер и се организира от НЧ “Доростол – 1870” с подкрепата на Община Силистра.Осемнайсет групови и шест индивидуални изпълнения бяха представени в конкурса.

За цялостно представяне на репертоар от патриотични и възрожденски песни бяха отличени Ансамбълът за народни песни и танци ”Силистра” – за детска фолклорна формация „Добруджанче” и за Народен хор с диригент Йорданка Димова, мъжка вокална група при НЧ ”Н. Й. Вапцаров – 1895” в гр. Дулово и Смесен хор „Седянка” с диригент Лидия Кулева.

За емоционално въздействие, избор на репертоар и подкрепа на публиката награди получиха певческа формация „Овчарски извор” при НЧ ”Хр. Смирненски” в с. Ситово с художествен ръководител Розин Христов, мъжка група към групата за стари градски песни “Камбанен звън” при НЧ ”Пробуда -1940″ в с.Калипетрово с художествен ръководител Тодор Скорчелиев и вокално-инструментална група „Чар” с ръководител Анна Терзиева при НЧ ”Доростол -1870″. Присъдена бе специална награда на журито за трио „Елмина” при Център за музика и изкуства „МЕГАТОН”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com