По 49 специалности ще обучава студенти Русенският университет през следващата академична година

Share This:


Стартира кандидатстудентската кампания в Русенския университет за академичната 2018/2019 година. Броят на местата за обучение по държавна поръчка в отделните специалности ще бъде ясен в началото на месец май.

Кандидатите могат да подадат документи онлайн до 17 часа на 28.06.2018 г. На платформата, достъпна на адрес https://online.uni-ruse.bg/ се подават и документи за предварителни изпити, които ще се проведат по график до края на април. Изпитите ще се провеждат в Русе, Силистра, Разград и Видин. Редовната изпитна сесия ще бъде на 30 юни и 1 юли.

Кандидатите, които за пръв път влизат в онлайн системата трябва да си направят регистрация с истински лични данни и валиден адрес на електронна поща, на който ще се изпращат съобщенията от Русенския университет. Входът в портала за онлайн кандидатстване става чрез въвеждане на същия имейл и парола. След регистрацията кандидатите имат избор дали ще подават документи или ще се регистрират за предварителни изпити.

Изпитите са под формата на тест с обща и специална част. Общата част съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура, а специалната част обхваща 40 въпроса в следните области по избор: български език, история на България, общотехническа подготовка, математика, информатика и информационни технологии, икономическа география на България, биология, химия. За кандидатите, които не се чувстват достатъчно уверени в знанията си, Центърът за продължаващо обучение към Русенския университет организира курсове за подготовка по биология и български език, които се водят от висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен опит.

Младежите, които все още не са завършили средното си образование могат да се запишат за предварителните изпити и да участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места в университета. Пълна информация за приема може да се намери в Справочника на кандидат-студента.

За допълнителна информация:
Сектор „Прием на нови студенти“ – 082 888 247, 082 841 624,
E-mail: admission@uni-ruse.bg


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com