По-малко ток са консумирали силистренци около новогодишните празници

Share This:


По-ниско потребление на ток през Новогодишните празници в сравнение с миналата година са регистрирали от енергийното дружество ЕНЕРГО-ПРО, съобщават оттам.
Близо 5% по-малко ток са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО през периода 31 декември – 3 януари в сравнение със същите дни година по-рано. Това показват данните на компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. За четирите почивни дни около Нова година общото количество консумирана електрическа енергия от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО е било близо 81 хил. мегаватчаса. През същите дни година по-рано са били потребени малко над 85 хил. мегаватчаса. Най-сериозен е спадът на потреблението в област Силистра. Единствено в област Разград се наблюдава по-висока консумация на електрическа енергия спрямо същия период преди година.
За разлика от миналогодишните празници, когато най-високо потребление беше отчетено в последните часове на 2014 г., сега консумацията на електроенергия е била най-голяма на 3 януари. Припомняме, че заради топлото време в дните около Коледа отново беше регистриран спад в потреблението на ток в сравнение със същия период на 2014 г.
По време на Коледните и Новогодишните празници 74 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО бяха в пълна готовност и отстраняваха бързо всички повреди, възникнали по електрическите съоръжения в Североизточна България. Отчетниците на компанията също работеха през празничните дни и отчитаха консумираната електроенергия по обичайния график, за да бъде спазен стриктно регламентирания срок за отчет в рамките на 31 дни.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com