Почистиха противопожарните пътища в резервата “Сребърна”


Тази публикация е прочетена 1706 пъти!

Успешно приключиха дейностите за почистване на противопожарните пътища и осигуряване проводимостта на канавките на територията на резервата „Сребърна“ край Силистра, съобщиха от Регионалната инспекция по околните среди и водите /РИОСВ/ в Русе.
Оттам уточниха, че комисия от експерти е проверила извършените дейности, като е установено, че е отстранена самоизраслата растителност от двете страни на източните и западните противопожарни пътища в разстояние на 1500 м. Премахната е и растителността в отводнителните канали (канавките) и са почистени от наносни пръст, листа и клони. Отстраненото е изнесено от сервитутите на пътищата. Осигурена е добра видимост и проходимост на противопожарните пътища.
Извършените дейности са от изключителна важност за осигуряване проходимостта на специализираните автомобили в случай на пожар в защитената територия, уточняват от русенската екоинспекция.
В заключителен етап са поддържащите  дейности  и в колонията на къдроглавия пеликан в резервата. Почистени са около 3 дка стара тръстика, за да се осигури безпрепятственото изграждане на гнездата на защитените птици. Изгражда се и нова наколна платформа.
Извършените дейности са част от изпълнението на актуализирания план за управление на ПР „Сребърна“.

Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com