Почистиха противопожарните пътища в резервата “Сребърна”

Share This:


Успешно приключиха дейностите за почистване на противопожарните пътища и осигуряване проводимостта на канавките на територията на резервата „Сребърна“ край Силистра, съобщиха от Регионалната инспекция по околните среди и водите /РИОСВ/ в Русе.
Оттам уточниха, че комисия от експерти е проверила извършените дейности, като е установено, че е отстранена самоизраслата растителност от двете страни на източните и западните противопожарни пътища в разстояние на 1500 м. Премахната е и растителността в отводнителните канали (канавките) и са почистени от наносни пръст, листа и клони. Отстраненото е изнесено от сервитутите на пътищата. Осигурена е добра видимост и проходимост на противопожарните пътища.
Извършените дейности са от изключителна важност за осигуряване проходимостта на специализираните автомобили в случай на пожар в защитената територия, уточняват от русенската екоинспекция.
В заключителен етап са поддържащите  дейности  и в колонията на къдроглавия пеликан в резервата. Почистени са около 3 дка стара тръстика, за да се осигури безпрепятственото изграждане на гнездата на защитените птици. Изгражда се и нова наколна платформа.
Извършените дейности са част от изпълнението на актуализирания план за управление на ПР „Сребърна“.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com