Похвална инициатива! Ученици от Силистра ще засаждат дръвчета по повод рождението на Васил Левски

Share This:


Ученици от четвърти, шести, седми и осми клас на училище “Св. Св. Кирил и Методий” в Силистра дадоха старт на инициатива за засаждане на дръвчета по повод рождението на Васил Левски. Идеята е на силистренския учител и родолюбец Христо Раев, като целта му е до отбелязването на годишнината – на 18 юли, да бъдат обхванати почти всички учебни заведения в града и областта.
Част от учениците, включили се в акцията по засаждането на дръвчетата, са и членове на клуб „Млади възрожденци”. Те обещаха да пазят младите липички от посегателства и редовно да ги поливат.
Инициативата ще продължи със засаждането на дръвчета в СУ „Никола Вапцаров” в Силистра, а младите фиданки /липа и американски дъб/, поне на този етап, осигурява самият Христо Раев, който с гордост споделя, че ги е отгледал сам. Пред журналисти Христо Раев заяви, че инициативата е подкрепена и от Общинския комитет “Васил Левски” в Силистра, в който той членува.
Бившият учител по биология е известен с почти ежегодните си велопоходи, които организира сам, посещавайки места в България и чужбина, свързани с живота и делото на Васил Левски.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com