Потомци на Нобел учредяват нова световна награда

Share This:


Потомците на Алфред Нобел – Микаел и Петер Нобел, които се явяват племеници на негови внуци, създадоха “Нобелов фонд за устойчиво развитие” – международна награда в размер на 100 хиляди евро, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
Разглеждането на новите проекти за новоучредения приз ще започнат на 15 май 2018 година, като крайният срок е 1 февруари 2019 г. Наградата ще бъде присъждана за технологични решения, способстващи устойчивото развитие на човечеството.
Наградените ще са от десет различни области. Те включват разработки в селското стопанство, в добива и рециклирането на водата, в опазването на природата и околната среда, в екологично чистите производства, в транспорта, във възобновяемите източници на енергия, в използването и потреблението на енергията, в генното инженерство и биотехнологиите, в медицината, здравеопазването, физкултурата и спорта, в социалната сфера и бита.
Имената на лауреатите ще бъдат обявени на 12 февруари 2019 година. От 7 до 24 май всички отличени проекти ще бъдат изложени в павилионите на ВДНХ (Выставка достижений народного хозяйства) в Москва.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com