“Потокът на смъртта”: Кои са осминафиналистите на европейското по футбол?

Share This:


Програма на осминафиналите:

25 юни, 16.00 часа: Швейцария – Полша – БНТ1/БНТ HD
25 юни, 19.00 часа: Уелс – Северна Ирландия – “Нова”/”Диема спорт 2”
25 юни, 22.00 часа: Хърватия – Португалия – БНТ1/БНТ HD

26 юни, 16.00 часа: Франция – Ирландия – “Нова”/”Диема спорт 2”
26 юни, 19.00 часа: Германия – Словакия – БНТ1/БНТ HD
26 юни, 22.00 часа: Унгария – Белгия – “Нова”/”Диема спорт 2”

27 юни, 19.00 часа: Италия – Испания – БНТ1/БНТ HD
27 юни, 22.00 часа: Англия – Исландия – “Нова”/”Диема спорт 2”

***

Първата половина на европейското първенство по футбол приключи с края на груповата фаза на турнира. Последните двубои предизвикаха много емоции, а с тях се изясниха и осминафиналите.
За тях се класираха първите два отбора от всяка група, както и четирите най-добри трети. Най-голямата изненада сред финалните 16 е Исландия, която си гарантира второто място в групата и сбъдна мечтата си – да играе срещу Англия.
Този осминафинал обаче е само началото на евентуална тежка поредица от срещи за победителя в него, тъй като е част от така наречения “поток на смъртта”. В него попаднаха някои от най-големите фаворити, включително и настоящият шампион Испания, който ще се изправи срещу Италия. Италианците бяха единственият отбор, който си осигури първото място в групата кръг преди края и със стабилната си игра в първите си два мача дадоха заявка за нещо голямо в надпреварата.
Победителят от сблъсъка между иберийци и “адзури” ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между световния първенец Германия и коравия тима на Словакия. Оцелелият от двойката Англия – Исландия пък ще има тежка задача и в следващата фаза, където очаква победителя от сблъсъка между домакините от Франция и Ирландия, която последна се класира за осминафиналите.
От другата страна на схемата няма такова съзвездие от европейски величия, но ще е не по-малко интересно. Едва прескочилата групата си Португалия ще се изправи срещу Хърватия, която е един от тимовете, демонстриращи най-красив, ефективен и постоянен футбол. Победителят пък ще се изправи срещу спечелилия сблъсъка между Полша и Швейцария.
Уелс пък ще се изправи в британското дерби срещу друга от изненадите на първенството в лицето на Северна Ирландия. Победителят ще играе с победителя от двубоя Унгария – Белгия.
Интересен факт е, че девет от осминафиналистите не допуснаха загуба в груповата фаза, но никой от тях не я завърши с пълен точков актив. С най-много отбелязани голове от тези тимове са Уелс и Унгария (6), а с най-малко – Полша и Северна Ирландия (2). Един отбор пък успя да се класира напред, без да има победа и това е Португалия, която завърши наравно и в трите си двубоя досега. /Източник – dnevnik.bg/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com